15 jaar visie op applicatie-integratie

 Digitect viert in 2016 haar vijftien jarig bestaan als specialist in applicatie-integratie. Hoe claim je als kleine speler je bestaansrecht in de ICT wereld? En hoe zorg je ervoor dat je een betrouwbaar product ontwikkelt met oog voor de toekomst? Eigenaar Frans van Basten vertelt over de start van Digitect, over zijn bevlogen visie op IT strategie, en een ambitieus plan voor het nieuwe jaar.Geloof in eigen product en kennis“In 2001 heb ik Digitect opgericht samen met Paul Vriend. We lieten een mooie baan achter, en met een jong gezin om voor te zorgen namen we een behoorlijk risico. We geloofden in ons product, en in wat we ermee konden bereiken door te investeren in functionaliteit en in de verdieping van onze kennis. Vijftien jaar later is dit nog steeds de visie waarmee we bedrijven helpen de juiste keuzes te maken voor hun ICT omgeving”.

Functionele benadering bespaart tijd en kosten

Digitect start in 2001 met EC-Design, een tool die op basis van een functioneel model technische specificaties genereert voor applicatie-integratie. “Met de methodiek van EC-Design bepalen we eerst wat de toepassing moet kunnen, de functionele vraag. Door functionaliteit los te koppelen van de techniek kun je voor elke integratie de beste techniek kiezen. Zo bespaar je tijd en kosten”.

2016: EC-Design online en Standard Business Reporting

In 2016 gaat Digitect flink investeren in productontwikkeling. EC-Design gaat online en er wordt gewerkt aan een nieuwe module voor standard business reporting (SBR), de nieuwe standaard voor dataverkeer met overheidsinstellingen. “Het ontbreekt bij veel bedrijven aan kennis over de nieuwe SBR standaard. Wij willen als kennispartner graag een brug slaan tussen deze bedrijven en de overheid”.

Als kennispartner willen wij onze klanten en relaties dit jaar graag op de hoogte houden van alles wat we bij Digitect doen en bereiken. Ons goede voornemen voor 2016 is om regelmatig een kort bericht te sturen met tips en “know how” omtrent applicatie-integratie en aanverwante onderwerpen die ons allemaal bezig houden. Wij hopen dat je ons blijft volgen!