Gegevens uitwisselen volgens de All Finance Datacatalogus (AFD)

 

Er is steeds meer elektronische communicatie tussen verzekeringsmaatschappijen en derden. Om dit op een éénduidige wijze te kunnen doen, geldt de All Finance Datacatalogus (AFD) als de belangrijkste standaard. Een goed gegeven dat deze standaard er is! Daarom organiseert Digitect in samenwerking met Comparity op 12 oktober een AFD masterclass.
In deze masterclass staan vragen centraal als:

  • Wat zijn de basis componenten van AFD?
  • Hoe kan ik webservices op basis van het AFD modelleren
  • Welke functies binnen het verzekerings- en schade-afhandelingsproces worden door AFD ondersteund?

We geven u graag alvast een voorproefje van deze unieke masterclass. SIVI opent de masterclass met het thema “AFD nú en in de toekomst”.

Toepassing van de AFD

De in de AFD vastgelegde definities van gegevenselementen zijn de basis voor premie-aanvragen, offertes, contract-aanvragen, mutaties, prolongatieberichten, en schademeldingen. Het is eveneens de basis voor diverse rapportages die zowel door middel van traditioneel berichtenverkeer, XML-Webservices, als ook via de extranetten van verzekeringsmaatschappijen worden ontsloten naar onder andere volmacht kantoren, intermediairs en schadebehandelaars.

Ook technologie heeft een bouwtekening nodig

Voor het uitwisselen van gegevens zijn technische specificaties nodig en daar gaat vaak veel tijd en energie in zitten. Wij zien binnen projecten vaak dat er gebruik wordt gemaakt van programma`s die eigenlijk niet geschikt zijn voor het maken van specificaties. Zonder de juiste tools is er veel handwerk nodig met als resultaat een hoog risico op menselijke fouten, waardoor de tijdsinvestering oploopt. Daarnaast loop je tegen obstakels aan als versiebeheer. Beheer is lastig wanneer je specificaties in bijvoorbeeld Excel vastlegt.
Het goede nieuws is dat de huidige technologie alle bouwstenen biedt om systematisch technische specificaties te genereren. Door te investeren in medewerkers en ervoor te zorgen dat zij in staat zijn om de bouwtekening te maken waarmee technologie en geschikte tools op de juiste manier worden toegepast, haalt u kennis de organisatie in. De ontwikkelingen in digitale communicatie gaan door en moderniseren Zorg dat medewerkers en daarmee uw organisatie ook in beweging blijft. Met de juiste tools en kennis van de toepassingen kunt u gemakkelijk en systematisch technische specificaties generen, ook volgens een standaard als de AFD.

Wilt u meer weten over de AFD en leren hoe u gemakkelijk technische specificaties kunt genereren volgens deze standaard? Meld u aan voor onze AFD Masterclass op woensdag 12 oktober. De brochure van deze unieke masterclass download u vanaf DigitectAFDMasterclass12okt2016.pdf Als u zich wilt inschrijven en of eerst meer informatie wilt, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Jan Vrijenhoek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.