Start ontwikkeling nieuwe EC-Design in 2017

 

Onze tool voor berichtmodellering, EC-Design, wordt vernieuwd. Dat betekent mogelijkheden voor nieuwe functionaliteit. Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van EC-Design, want er komen doorlopend nieuwe standaarden en wensen van gebruikers bij. Maar intussen vinden wij het tijd om EC-Design een significante upgrade te geven. Daarmee creëren wij vernieuwing en verandering. Met als belangrijkste meerwaarde dat EC-Design nog breder inzetbaar wordt!

Gemakkelijk integreren met EC-Design plug-ins

Wanneer de nieuwe versie van EC-Design volgend jaar wordt gelanceerd, komt er een scala aan toepassingen bij voor onze klanten. EC-Design wordt breder inzetbaar wat betekent dat het niet alleen tijdens het ontwikkelen maar ook in de testfase, of bij het bouwen van systeemkoppelingen gebruikt kan worden. In de nieuwe versie is EC-Design voorbereid om als plug-in beschikbaar te zijn, zodat er snel berichten voor integratie van systemen gegenereerd kunnen worden.

Met de nieuwe EC-Design kunnen we een omgeving maken voor mensen die dit nu al gebruiken (makers van berichtspecificaties) én voor ontwikkelaars en mensen die specificaties gebruiken om te implementeren, door plug-ins ontwikkelen die aansluiten op technologieën als Tibco en Mulesoft (middleware). Hiermee sluiten we aan op de Eclipse architectuur voor het maken van plug-ins. Het wordt mogelijk EC-Design functionaliteit te integreren met middleware systemen als Tibco en Mulesoft.

Het gebruiken van EC-Design specificaties én plug-ins moet ertoe leiden, dat het bouwen en beheren van koppelingen een stuk gemakkelijker wordt. Als gebruiker van EC-Design zul je dan in de toekomst in je eigen omgeving specificaties kunnen definiëren en vervolgens direct ook een Tibco of Mulesoft project genereren. Op die manier doet EC-Design veel voorwerk en kun je sneller door met de volgende stap van je integratieproject.

Versiebeheer en geschiedenis

Een andere toevoeging in de nieuwe EC-Design is versiebeheer van berichten. In de huidige versie van EC-Design zijn oude versies van berichten niet langer toegankelijk wanneer er een wijziging aan het datamodel wordt gedaan. (Het bericht wordt immers consistent gehouden met het datamodel.) Dat gaat veranderen! In de nieuwe versie heb je toegang tot alle versies van berichten, zodat je ze desgewenst kunt vergelijken en hergebruiken. Dit zorgt er ook voor dat gecontroleerd kan worden welke gebruiker een bepaalde wijziging in het datamodel of bericht heeft doorgevoerd. Zo kan er altijd aan één consistent datamodel gewerkt worden. En om dat nog eens te vergemakkelijken zijn er rapportagemogelijkheden om wijzigingen in modellen en berichten in te zien.

Nieuwe standaarden

Naast bovengenoemde nieuwe functionaliteit zijn er ook weer nieuwe standaarden aan EC-Design toegevoegd waaronder JSON. Aanbevelingen voor nieuwe standaarden zijn altijd in beweging en daar blijven we op aansluiten, zo is ook XBRL nog op de radar. Wij zien dat onze continuïteit en kwaliteit en het meedenken met de klant erg wordt gewaardeerd door onze klanten. Daarmee zijn we heel blij en dat sterkt ons om deze nieuwe ontwikkelingen aan te gaan. EC-Design maakt het werken met modellen en specificaties steeds beter en gemakkelijker. Uit EC-Design komen duidelijke opdrachten rollen zodat je zelf de touwtjes in handen hebt en duizenden euro`s kunt besparen bij het realiseren van systeemkoppelingen. Wij geloven dat we daarmee veel klanten weer blij kunnen maken in de komende decennia.